Aleksander Schalburg

M, f. 22 november 1934, d. marts 2006
Curriculum Vitae, Aleksander Schalburg

Kärnkompetens

Professionell kommunikatör med stor internationell erfarenhet
Fokus på samarbete ansikte mot ansikte mellan medarbetare, lag, företag och på kundrelationer
Specialintresse under senaste åren: interkulturellt samarbete och mångfalds-anpassning i företag och förvaltningar.
-Affärsorienterad konsult med sakkunskap från alla tänkbara branscher
-Kunnig och inspirerande föreläsare, coach och moderator
-arbetar självständigt och också gärna inom teams och nätverk
-lyhörd, uppfattar uppdragsgivares och målgruppens situation och behov
-Förmedlar allvarliga, centrala budskap på ett motiverande sätt
-Uppskattad också som föreläsare vid kick-offs och konferenser
-Arbetar internationellt - över nationella och kulturella gränser.

Personuppgifter

Född i Köpenhamn 341122. Bosatt i Sverige sedan 1980. Gift, två hemmaboende barn

Språk

Utöver skandinaviska: talar och skrivar flytande tyska och engelska.
Vardagskommunikation på franska och spanska.

Arbetslivserfarenhet - senaste först.

1991 ->

Från 1991 partner och konsult i Team Training International AB. Bolaget är verksamt också i länder utanför Skandinavien och marknadsför primärt sina tjänster genom mäklare.
Affärsidén är att bistå företag och organisationer med att skapa resultat i samarbetet ansikte mot ansikte genom coaching, workshops och föreläsningar.
Arbetet har, utöver undervisning och föreläsningar, inneburit ledning av, och medverkan i förändringsprojekt i stora företag och i närt samarbete med högsta ledningen.
Som konsult genomfört uppdrag i bl.a. Tyskland, Tjeckiet, Ryssland, och Indien.


1990 -83: TMI A/S

1983-1990: Instruktör och konsult hos Scandinavian Service School / Time Manager International A/S med Skandinavien och dåvarande Västtyskland som primärt arbetsområde.
TMI är ett världsomspännande företag som erbjuder utbildningsprogram, konsulttjänster och implementeringsverktyg inom produktivitet, relationer och kvalitet. Ursprungligt danskt, men under 80-talet verksamt i 33 länder på 22 olika språk. I Skandinavien kända för Servicekurserna i samband med Janne Carlzons genomgripande renovering av flygbolagets företagskultur och hållning till marknaden.
Som instruktör genomförde jag kurser för kring 25.000 kursdeltagare för företag med från 35 till 20.000 anställda från industri, handel, service, offentliga institutioner och myndigheter. Målgrupper var såväl arbetare och tjänstmän som styrelser och ledningsgruppen. Kurserna omfattade serviceattityder, personlig utveckling, tidstrukturering , personlig kvalitet och ledarfärdigheter.
Som konsult arbetade jag med stöd till företagens ledningsgrupp vid utveckling av servicemanagement, reklamationsbehandling, organisationsutveckling, förändringsarbete och utveckling av mellanledare. Dessutom coach för ledare och projektgrupper hos kunder och internt vid instruktörsutbildningen inom TMI.

1967-1983 ansatt i SAS-koncernen vid Globetrotter.

1981-83 i Stockholm. Företagets systemansvariga med sikte på utveckling av datorisering av bokningssystemet för selskapsresor och dettas integrering med flygbolagets system samt implementering av detta på våra kontor i 4 världsdelar och utbildning av personal.

1974-81 Produkt- och servicechef för Nord- Central- och Sydamerika samt Karibien. Innebar upplägg av resor och resemål samt förhandlingar om priser och allotments med flygbolag, hotell och lokala researrangörer.
Ansvar för serviceupplägg och dessas genomförande. Etablering av lokala service kontor och bemanning av dessa, budgetansvar samt linjeansvar för utlandspersonalen. I perioden fra 1977-1981 samtidigt chef för New York kontoret med bostad i NYC.

1972-74 Sales Services Manager för Globetrotter i Norden med linieansvar för centralbokningen i Stockholm, där jag bodde, och funktionsansvar för kontor i Köpenhamn, Oslo och Helsinki. Ansvaret innebar att skapa en effektiv, koordinerad och kostnadseffektiv bokningsorganisation med störst möjliga tillgänglighet för resebyråer i Norden, som var kunderna.

1969-71 chef för Globetrotters serviceorganisation i USA med stationering i New York City. Arbetet innebar, förutom aktiv reseledning, uppbyggning av servicerutinerna, anställning av reseledare, organisation av servicen och utflyktsprogrammer samt rundresor i USA.

1967-69 Reseledare för Globetrotter med stationeringar i Kenya, Thailand, Israel och USA samt reseledare för sällskapsresor och "special- interest" grupper till många delar av världen.

1967 -65: Dittman Tours, Chicago, USA som reseledare och tourplanner för turist- resor till Europa för amerikanere. Enskilda uppdrag för andra företag i resebranschen i Danmark.

1965-58: Olika jobb i samband med studier vid Köpenhamns Universitet.

Genom 3 år deltids anställd vid Indenrigsministeriets "sessionskommission" som medansvarig vid bedömning av värnpliktiga. Genom ett halvår i Finansministeriets 4. revisionsdepartement med rutin-revisionsarbete.

"Fuldmægtig" på advokatbyrå med ansvar för inkassoärinden och enklare familjrättsliga frågor. Taxichaufför och bartender, pressfotograf freelance. Bosatt i Spanien 1963-66 och där tidvis verksam som reseledare för Tjæreborg Rejser.

1958-54: Värnplikt och sen frivillig tjänst som befäl

Utbildningar

Matematisk/Sproglig Studentereksamen. Filosofikum, folkrätt, borgerlig rätt och förvaltningrätt vid Köpenhamns Universitet.
Studier i Sociologi vid University of Oregon, USA.
Språkstudier tyska, engelska, franska, spanska. Bokföring och redovisning.
Svensk arbetsrätt. Grundläggande IT (anno 1981!) med programmering i Basic och Pascal. Ledarkurser, kommunikation, delegering och personlig utveckling. Mindmapping. Transaktionsanalyse 1-3. Kvalitetsutveckling och ISO processer.

Övrigt

Körkort. Rutinerad användare av datorer, Mac og Windows.
Utöver "Office"-program också Photoshop och webupplägg.
Senest redigeret=8 Apr 2011
     Aleksander Schalburg blev kaldt Alex. Han blev født 22 november 1934 i Skt. Lukas Stiftelsen, Bernstorffsvej 20, Hellerup, København. Han var søn af Christian Frederik von Schalburg og Helga Frederikke von Bülow. Aleksander Schalburg var i 1965 Dittman Tours som reseledare och tourplanner för turistresor till Europa för amerikanere. Enskilda uppdrag för andra företag i resebranschen i Danmark i Chicago, Cook, Illinois, USA. Han var i 1967 Reseledare för Globetrotter med stationeringar i Kenya, Thailand, Israel och USA samt reseledare för sällskapsresor och "Special- interest” grupper till många delar av världen. Han var i 1969 chef för Globetrotter's serviceorganisation i USA med stationering i New York City. Arbetet innebar, förutom aktiv reseledning, upp- byggning av servicerutinerna, anställning av reseledare, organisation av servicen och utflyktsprogrammer samt rundresor i USA. Han var i 1972 Sales Services Manager för Globetrotter i Norden med linie- ansvar för centralbokningen i Stockholm, där jag bodde, och funktionsans- var för kontor i Köpenhamn, Oslo och Helsinki. Ansvaret innebar att skapa en effektiv, koordinerad och kostnadseffektiv bokningsorganisation med störst möjliga tillgänglighet för resebyråer i Norden, som var kunderna. Han var i 1974 Produkt- och servicechef för Nord- Central- och Sydamerika samt Karibien. Innebar upplägg av resor och resemål samt förhandlingar om priser och allotments med flygbolag, hotell och lokala researrangörer. Ansvar för serviceupplägg och dessas genomförande. Etablering av lokala service kontor och bemanning av dessa, budgetansvar samt linjeansvar för utlandspersonalen. I perioden fra 1977-1981 samtidigt chef för New York kontoret med bostad i NYC. Han var i 1981 Företagets systemansvariga i Stockholm med sikte på utveckling av datorisering av bokningssystemet för selskapsresor och dettas integrering med flygbolagets system samt implementering av detta på våra kontor i 4 världsdelar och utbildning av personal. Han var i 1983 instruktør och konsulent hos Scandinavian Service School / Time Manager International A/S med Skandinavien og daværande Vesttyskland som primært arbejdsområde. Han var i 1991 partner och konsult i Team Training International AB. Han døde marts 2006 i en alder af 71 år af kræft.

Folketællinger og boliger

Bolig1980Sverige
Far-Nat*Christian Frederik von Schalburg f. 15 Apr 1906, d. 2 Jun 1942
Mor-Nat*Helga Frederikke von Bülow f. 2 Feb 1910, d. 1995

Annine Christensen

K
Senest redigeret=4 Maj 2007
     Annine Christensen er datter af Carsten Mossin Christensen og Conny (?)
Far-Nat*Carsten Mossin Christensen
Mor-Nat*Conny (?)

Kirstine Christensen

K
Senest redigeret=4 Maj 2007
     Kirstine Christensen er datter af Carsten Mossin Christensen og Conny (?)
Far-Nat*Carsten Mossin Christensen
Mor-Nat*Conny (?)

Søren Ørum1,2

M, f. 1 januar 1815, d. 18 april 1888
Senest redigeret=7 Maj 2012
     Søren Ørum blev født 1 januar 1815 i Randers. Han blev døbt 5 januar 1815 i Skt. Mortens Kirke, Kirketorvet, Randers. Han blev konfirmeret 6 april 1828 i Randers. Han tog borgerskab som snedkermester 12 oktober 1846 Århus. Søren blev gift 20 juni 1848 i Randers med Kirstine Laage. Søren Ørum var mellem 17 januar 1856 og 31 december 1869 medlem af borgerrepræsentationen i Århus. Han døde 18 april 1888 i Kannikegade, Århus, i en alder af 73 år. Han blev bisat fra Århus Domkirke, Store Torv, Århus, 24 april 1888.

Folketællinger og boliger

Folketælling1834Store Rosensgård, Randers3
Folketælling1880Kannikegade, Århus4

Barn af Søren Ørum og Kirstine Laage

Kildehenvisninger

 1. [S292] Hedvig Pitzner-Jørgensen, online http://freepages.genealogy.rootsweb.com/~hedvig/index.html
 2. [S327] Ole Degn & Vagn Dybdahl, Borgere i byens råd.
 3. [S7] Dansk Demografisk Database, URL http://ddd.dda.dk, Jørgen Mithe, 59, Gift, Snedkermester, M
  Ane Thommesen, 55, Gift, hans Kone, K

  Søren Ørum, 19, Ugift, Læredreng, M.
 4. [S7] Dansk Demografisk Database, URL http://ddd.dda.dk, Søren Ørum, 66, Gift, Snedkermester, Randers, Huseier, M
  Kirstine Laage, 50, Gift, , Veile, K.

Thomas Sundbøl Larsen

M
Senest redigeret=6 Dec 2007

Dorthea Marie Lauritsen

K, f. 13 januar 1871, d. 7 februar 1950
Senest redigeret=15 Sep 2019
     Dorthea Marie Lauritsen blev født 13 januar 1871 i Korsø, Hjardemål, Hillerslev, Thisted. Hun var datter af Jens Peter Jensen Lauritzen og Kirstine Maria Ernstsdatter. Dorthea Marie Lauritsen blev døbt 20 januar 1871 i Hjardemål Kirke, Hjardemål Kirkevej, Hjardemål, Hillerslev, Thisted.1 Hun var fadder ved dåben af Kristian Krog Lauritzen 24 maj 1885 Tilsted Kirke, Vuskærvej 1, Tilsted, Hundborg, Thisted.1 Dorthea Marie Lauritsen var fadder ved dåben af Jensine Petrea Kirstine Lauritzen 3 juni 1895 Tilsted, Hundborg, Thisted.1 Dorthea blev gift 11 november 1901 i Tilsted, Hundborg, Thisted, med Andreas Hansen, søn af Christen Hansen og Severine Jensen.1 Dorthea Marie Lauritsen døde 7 februar 1950 i Thisted i en alder af 79 år.1

Folketællinger og boliger

Bolig4 maj 1872Tilsted, Hundborg, Thisted
Folketælling1880Tilsted, Hundborg, Thisted2
Folketælling1911Tingstrup, Thisted Landsogn, Hundborg, Thisted3
Folketælling1925Nørregade 28, Thisted3
Far-Nat*Jens Peter Jensen Lauritzen f. 14 Aug 1849, d. 2 Mar 1935
Mor-Nat*Kirstine Maria Ernstsdatter f. 14 Sep 1846, d. 16 Jan 1919

Familie: Dorthea Marie Lauritsen og Andreas Hansen

Kildehenvisninger

 1. [S3] , Kirkebog.
 2. [S7] Dansk Demografisk Database, URL http://ddd.dda.dk, Jens Peter Jensen Lauritsen, 30 , Gift, husfader daglejer i agerbruget nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Tilsted Thisted Amt
  Kirsten Evensdatter, 39 , Gift, hans kone nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Hjardemaal Thisted Amt
  Dorthea Maria Lauritsen, 9 , Ugift, deres børn nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Hjardemaal Thisted Amt
  Ernst Peter Christian Lauritsen, 7 , Ugift, deres børn nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Hjardemaal Thisted Amt
  Marthinus Lauritsen, 5 , Ugift, deres børn nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Tilsted Thisted Amt
  Karen Maria Lauritsen, 3 , Ugift, deres børn nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Tilsted Thisted Amt
  Mariane Lauritsen, under 1 aar , Ugift, deres børn nyder understøttelse af fattigvæsenet, , Tilsted Thisted Amt.
 3. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside

Andreas Hansen

M, f. 9 juni 1873
Senest redigeret=21 Mar 2018
     Andreas Hansen var tjenestekarl, kalkværksarbejder. Han blev født 9 juni 1873 i Boelsgård Mark, Nøvling, Hammerum, Ringkøbing. Han var søn af Christen Hansen og Severine Jensen. Andreas Hansen blev døbt 21 juni 1873 i Nøvling, Hammerum, Ringkøbing.1 Andreas blev gift 11 november 1901 i Tilsted Kirke, Vuskærvej 1, Tilsted, Hundborg, Thisted, med Dorthea Marie Lauritsen, datter af Jens Peter Jensen Lauritzen og Kirstine Maria Ernstsdatter.1 Andreas Hansen var fadder ved dåben af Lars Christian Christensen 10 oktober 1902 Tilsted, Hundborg, Thisted.2

Folketællinger og boliger

Folketælling1880Riis, Timring, Ulfborg, Ringkøbing
Folketælling1911Tingstrup, Thisted Landsogn, Hundborg, Thisted3
Folketælling1925Nørregade 28, Thisted3
Far-Nat*Christen Hansen f. 2 Nov 1843
Mor-Nat*Severine Jensen f. 10 Maj 1845

Familie: Andreas Hansen og Dorthea Marie Lauritsen

Kildehenvisninger

 1. [S3] , Kirkebog.
 2. [S2] Dåbsattest.
 3. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside

Anette Louise Robbert-Rasmussen

K
Senest redigeret=6 Dec 2007
     Anette Louise Robbert-Rasmussen er datter af Niels Robbert-Rasmussen og Kirsten Henius.
Far-Nat*Niels Robbert-Rasmussen f. 10 Apr 1934, d. 11 Maj 1995
Mor-Nat*Kirsten Henius

Børn af Anette Louise Robbert-Rasmussen og Vanni Vecchini

Katrine Gudbjerg Robbert

K
Senest redigeret=30 Okt 2007
     Katrine Gudbjerg Robbert er datter af Martin Gudbjerg og Camilla Steffensen.
Far-Nat*Martin Gudbjerg
Mor-Nat*Camilla Steffensen

Jannie Høeg

K
Senest redigeret=30 Apr 2008

Barn af Jannie Høeg og Tom Alexander Robbert

Martin Gudbjerg

M
Senest redigeret=2 Apr 2012

Barn af Martin Gudbjerg og Camilla Steffensen

Sonja Helene Christensen

K, f. 12 oktober 1909, d. 21 maj 2004
Senest redigeret=21 Mar 2018
     Sonja Helene Christensen blev født 12 oktober 1909 i København. Hun var datter af Robert Alexander Christensen og Ebba Elisabeth Suenson. Hendes navn blev officielt ændret til Sonja Helene Robbert den 10 februar 1914. Sonja blev gift 26 juni 1930 i København med Charles Paul Emil Valissant. Sonja Helene Christensen og Charles blev skilt 20 december 1932. Sonja blev gift 1 august 1933 i Tikøb, Lynge-Kronborg, Frederiksborg, med Niels Tage Rasmussen, søn af Niels Rasmussen og Anna Hansine Marie Hansen. Sonja Helene Christensen og Niels blev skilt før 1941. Sonja blev gift 26 oktober 1943 i Københavns Rådhus, Rådhuspladsen 1, København, med Grev Sigvard Oscar Fredrik Bernadotte, søn af Kong Gustaf VI Adolf Oscar Fredrik Wilhelm Olaf Bernadotte af Sverige og Margaret Victoria Augusta Charlotte Norah af Storbritannien og Irland. Sonja Helene Christensen og Sigvard blev skilt 6 juni 1961. Sonja Helene Christensen døde 21 maj 2004 i en alder af 94 år. Hun blev bisat fra Saltå, Järna, Södermanland, Sverige, 29 maj 2004.

Folketællinger og boliger

Folketælling1911Ny Toldbodgade 15, København1
Folketælling1916Toldbodvej 46, København1
Folketælling1925Ryvangs Allé 50, København
Far-Nat*Robert Alexander Christensen f. 16 Aug 1873, d. 13 Okt 1954
Mor-Nat*Ebba Elisabeth Suenson f. 18 Jun 1886, d. 16 Aug 1972

Familie: Sonja Helene Christensen og Charles Paul Emil Valissant

Barn af Sonja Helene Christensen og Niels Tage Rasmussen

Kildehenvisninger

 1. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside

Kristian Andreas Herman Kalkar

M, f. 5 december 1873, d. 27 november 1948
Senest redigeret=21 Mar 2018
     Kristian Andreas Herman Kalkar blev født 5 december 1873 i Jonstrup Seminarium, Værløse, Smørum, København. Han var søn af Carl Otto Herman Tryde Kalkar og Ursula Glud. Kristian Andreas Herman Kalkar blev døbt 6 marts 1874 i Værløse, Smørum, København.1 Kristian blev gift 3 maj 1904 i Maribo med Ida Jacobine Gulmann, datter af Christian Erhard Gulmann og Jacobine Petrine Nielsine Sidenius. Kristian Andreas Herman Kalkar var i 1914 residerende kapellan i Næstved. Han døde 27 november 1948 i Næstved i en alder af 74 år.
Far-Nat*Carl Otto Herman Tryde Kalkar f. 9 Jun 1837, d. 6 Jan 1926
Mor-Nat*Ursula Glud f. 2 Maj 1843, d. 30 Nov 1875

Børn af Kristian Andreas Herman Kalkar og Ida Jacobine Gulmann

Kildehenvisninger

 1. [S3] , Kirkebog.
 2. [S423] Registerblade, online http://www.politietsregisterblade.dk
 3. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside

Niels Tage Rasmussen

M, f. 29 juli 1903, d. 8 september 1961
Senest redigeret=21 Mar 2018
     Niels Tage Rasmussen blev født 29 juli 1903 i Gl. Kongevej 114, Frederiksberg, København. Han var søn af Niels Rasmussen og Anna Hansine Marie Hansen. Niels Tage Rasmussen blev døbt 27 september 1903 i Skt. Markus Kirke, Skt. Markus Alle 8, Frederiksberg, København.1 Han tog eksamen som student fra Øregård i 1921. Han var februar 1927 ingeniør hos Rasmussen & Schiøtz. Han tog eksamen som cand. polyt. 7 november 1927. Niels blev gift 1 august 1933 i Tikøb, Lynge-Kronborg, Frederiksborg, med Sonja Helene Christensen, datter af Robert Alexander Christensen og Ebba Elisabeth Suenson. Niels Tage Rasmussen var januar 1937 entreprenør, ejer af Rasmussen & Schiøtz. Han og Sonja blev skilt før 1941. Niels Tage Rasmussen døde 8 september 1961 i København i en alder af 58 år.

Folketællinger og boliger

Folketælling1921Svanemøllevej 50, København2
Far-Nat*Niels Rasmussen f. 18 Jun 1869, d. 23 Jan 1937
Mor-Nat*Anna Hansine Marie Hansen f. 16 Aug 1867, d. 12 Okt 1908

Barn af Niels Tage Rasmussen og Sonja Helene Christensen

Kildehenvisninger

 1. [S3] , Kirkebog.
 2. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside

Niels Robbert-Rasmussen

M, f. 10 april 1934, d. 11 maj 1995
Senest redigeret=30 Apr 2008
     Niels Robbert-Rasmussen var direktør. Han blev født 10 april 1934 i København. Han var søn af Niels Tage Rasmussen og Sonja Helene Christensen. Niels Robbert-Rasmussen var 29 juni 1990 udtrådt af bestyrelsen for RASMUSSEN & SCHIØTZ HOLDING A/S. Han døde 11 maj 1995 i Cannes, Alpes-Maritimes, Frankrig, i en alder af 61 år.
Far-Nat*Niels Tage Rasmussen f. 29 Jul 1903, d. 8 Sep 1961
Mor-Nat*Sonja Helene Christensen f. 12 Okt 1909, d. 21 Maj 2004

Søren Lauritsen Thestrup

M, f. 1673, d. september 1723
Senest redigeret=1 Aug 2020
     Søren Lauritsen Thestrup blev født i 1673 i Ålborg. Han var i 1705 forpagter i Løvenholm, Gjesing, Sønderhald, Randers. Søren blev gift cirka 1706 med Johanne Marie Laursdatter Møller, datter af Lauritz Ditlevsen Møller og Lisabeth Davidsdatter von der Heide. Søren Lauritsen Thestrup var i 1711 forvalter i Sødringholm, Sødring, Gjerlev, Randers. Han døde september 1723 i Vårsø, Søvind, Voer, Skanderborg. Han blev bisat fra Søvind, Voer, Skanderborg, 17 september 1723. Hans ejendele blev skiftet 6 juli 1725.1

Barn af Søren Lauritsen Thestrup og Johanne Marie Laursdatter Møller

Kildehenvisninger

 1. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside, Skanderborg.

Kathrine Peschardt

K
Senest redigeret=30 Okt 2007
     Kathrine Peschardt er datter af Ditz Peschardt og Bendte Elise Palsby.
Far-Nat*Ditz Peschardt f. 22 Sep 1926, d. 7 Feb 1951
Mor-Nat*Bendte Elise Palsby

Familie: Kathrine Peschardt og Arne Robbert

Kirsten Henius

K
Senest redigeret=4 Maj 2007
     Kirsten Henius er datter af Poul Jacob Isidor Henius og Tita Borch.
Far-Nat*Poul Jacob Isidor Henius f. 7 Dec 1891
Mor-Nat*Tita Borch f. 25 Dec 1912

Charles Paul Emil Valissant

M, f. 13 november 1906
Senest redigeret=5 Sep 2010
     Charles Paul Emil Valissant blev født 13 november 1906 i Frankrig. Charles blev gift 26 juni 1930 i København med Sonja Helene Christensen, datter af Robert Alexander Christensen og Ebba Elisabeth Suenson. Charles Paul Emil Valissant og Sonja blev skilt 20 december 1932.

Familie: Charles Paul Emil Valissant og Sonja Helene Christensen

Jørgen Christian Jensen

M
Senest redigeret=24 Apr 2018

Barn af Jørgen Christian Jensen og Karen Rasmussen

Ellen Margrethe Horn

K
Senest redigeret=23 Mar 2018
     Ellen Margrethe Horn var datter af Laurits Evald Pedersen Horn og Bertha Marie Christine Nielsen.
Far-Nat*Laurits Evald Pedersen Horn f. 17 Nov 1879, d. 28 Nov 1964
Mor-Nat*Bertha Marie Christine Nielsen f. 8 Sep 1885, d. Mar 1963

Familie: Ellen Margrethe Horn og Ebbe Robert Christensen

Birgitte Munk Christensen1

K
Senest redigeret=16 Mar 2008

Barn af Birgitte Munk Christensen og John Alexander Robbert

Kildehenvisninger

 1. [S312] Elisabeth Jeppesen, Lægestanden 1965-1982.

Johanne Marie Laursdatter Møller1

K, f. cirka 1686, d. 5 februar 1724
Senest redigeret=10 Sep 2007
     Johanne Marie Laursdatter Møller blev født cirka 1686. Hun var datter af Lauritz Ditlevsen Møller og Lisabeth Davidsdatter von der Heide. Johanne blev gift cirka 1706 med Søren Lauritsen Thestrup. Johanne Marie Laursdatter Møller døde 5 februar 1724 i Vårsø, Søvind, Voer, Skanderborg. Hun blev bisat fra Søvind, Voer, Skanderborg, 14 februar 1724.
Far-Nat*Lauritz Ditlevsen Møller f. c 1625, d. 9 Dec 1702
Mor-Nat*Lisabeth Davidsdatter von der Heide f. ml 1663 - 1668, d. 1687

Barn af Johanne Marie Laursdatter Møller og Søren Lauritsen Thestrup

Kildehenvisninger

 1. [S77] Mogens Seidelin, Den Seidelinske Slægtsbog.

Robert Alexander Christensen1,2

M, f. 16 august 1873, d. 13 oktober 1954
Senest redigeret=22 Nov 2016
     Robert Alexander Christensen var Grosserer, Skibshandler og Skibsreder, Vicepræsident for The Baltic and International Martime Conference. Han blev født 16 august 1873 i Gl. Kongevej, Frederiksberg, København.3 Han var søn af Carl Ernst Christensen og Helena Cathrine Feodorovna Wagner. Robert Alexander Christensen blev uddannet hos Otto Mønsted mellem 1889 og 1892. Han blev uddannet mellem 1892 og 1894 England. Han var mellem 1894 og 1899 ansat hos P Bornholdt & Co., Petrograd og Riga. Han var 1 april 1900 indehaver af egen befragtningsforretning i Amaliegade 33, København. Robert blev gift 8 december 1906 i Holmens Kirke, Holmens Kanal 21, København, med Ebba Elisabeth Suenson, datter af Albert Suenson og Agnes Elisabeth Bock. Robert Alexander Christensen var i 1912 medlem af Bestyrelsen for Akts. Dampskibsselskabet af 1912. Hans navn blev officielt ændret til Robert Alexander Robbert den 10 februar 1914. Han var i 1916 reder for Akts. Det Dansk Norske Dampskibsselskab. Han var mellem 1922 og 1927 formand for Executiv Komitéen og Documentary Council for The Baltic and International Maritime Conference (BIMCO.) Han var mellem 1929 og 1937 direktør i Genforsikrings Akts. Rossia. Han døde 13 oktober 1954 i København i en alder af 81 år.

Folketællinger og boliger

Folketælling1880Rosendalsvej 20, København4
Folketælling1885Frederiksgade 11, København5
Bolig1 november 1899Malmøgade 2, København6
Bolig1 maj 1900Ny Toldbodgade 15, København6
Folketælling1901Ny Toldbodgade 15, København7
Folketælling1906Ny Toldbodgade 15, København8
Folketælling1911Ny Toldbodgade 15, København7
Bolig1 maj 1913Toldbodvej 46, København6
Folketælling1916Toldbodvej 46, København7
Bolig1 november 1918Ryvangs Allé 50, København6
Folketælling1925Ryvangs Allé 50, København7
Far-Nat*Carl Ernst Christensen f. 25 Maj 1837, d. 25 Apr 1900
Mor-Nat*Helena Cathrine Feodorovna Wagner f. 30 Dec 1847, d. 27 Apr 1904

Børn af Robert Alexander Christensen og Ebba Elisabeth Suenson

Kildehenvisninger

 1. [S114] Kraks Legat, Kraks Blå Bog, ROBBERT R A Grosserer, Skibsreder. R.; f. 16. Aug. 1873 i Kbhvn.; Søn af Grosserer, Konsul Charles Christensen (død 1900) og Hustru Helene f. Wagner (død 1904); gift (8. Dec. 1906) m. Ebba Elisabeth R., f. 16. Juni 1886 i Amoy, Kina, Datter af Telegrafbestyrer Albert Suenson (død 1911) og Hustru Elisabeth f. Bock (død 1923). Uddannet hos Otto Mønsted, Aarhus, 1889 -92 og i England 1892-94; ansat hos P Bornholdt & Co., Petrograd og Riga 1894-99; etablerede egen Befragtnings -forretning i Kbhvn. 1900; Medstifter af og korresp. Reder for Akts. Det Dansk Norske Dampskibsselskab fra 1916; Direktør i Genforsikrings Akts. Rossia 1929 -37. Medlem af Bestyrelsen for The Baltic and International Maritime Conference 1915-38 og Formand for dennes Executiv Komité og Documentary Council 1922-27; Medlem af Bestyrelsen for Akts. Dampskibsselskabet af 1912 fra 1912, for Genforsikrings Akts. Rossia 1925 -37 og for Dansk Dampskibsrederiforening 1939-43. Har skrevet Afsnittet om Dansk Skibsfart i Grosserer-Societetets aarlige Handelsberetning 1907- 21.
 2. [S504] Svend Bay Schmith, Hvem er hvem.
 3. [S3] , Kirkebog.
 4. [S7] Dansk Demografisk Database, URL http://ddd.dda.dk, Charles Christensen, Gift, Grosserer, Thisted, M, 2, 6, 1873, 42, 18?5
  Helene Christensen, f. Wagner, Gift, Odessa, Hustru, K, 32,
  Olga Dagmar Christensen, Ugift, Skt. Petersborg, Datter, K, 10,
  Thyra Christensen, Ugift, London, Datter, K, 7,
  Robert Alexander Christensen, Ugift, København, Søn, M, 6,
  Niels Frederik Alfred Christensen, Ugift, København, Søn, M, 4,
  Vera Vilhelmine Elisabeth Christensen, Ugift, København, Datter, K, 1,.
 5. [S7] Dansk Demografisk Database, URL http://ddd.dda.dk, Helene Catarina født Vagner, 25 Aar, Gift, Rusland, Husmoder, K,
  Olga Dagmar Christensen, 4 Aar, Ugift, Rusland, Datter, K,
  Thyra Christensen, 2 Aar, Ugift, England, Datter, K,
  Robert Alexander Christensen, 11, Ugift, Kjøbenhavn, Søn, M,
  Alfred Niels Frederik Christensen, 9, Ugift, Kjøbenhavn, Søn, M,
  Vera Elisabeth Vilhelmine Christensen, 6, Ugift, Kjøbenhavn, Datter, K,.
 6. [S423] Registerblade, online http://www.politietsregisterblade.dk
 7. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside
 8. [S5] Arkivalier Online, online http://www.sa.dk/content/dk/ao-forside, Midlertidigt fraværende, ubekendt opholdssted.

Margit Fischer Andersen

K
Senest redigeret=4 Maj 2007

Barn af Margit Fischer Andersen og Arne Robbert

Arne Robbert

M
Senest redigeret=30 Okt 2007
     Arne Robbert er søn af Ebbe Robert Christensen og Elsa Heilmann Larsen.
Far-Nat*Ebbe Robert Christensen f. 3 Mar 1908, d. 4 Sep 1993
Mor-Nat*Elsa Heilmann Larsen f. 14 Jan 1913

Barn af Arne Robbert og Margit Fischer Andersen

Familie: Arne Robbert og Kathrine Peschardt

Patricia Ryan1

K
Senest redigeret=18 Feb 2009

Børn af Patricia Ryan og Hunter Bonce Qvistgaard

Kildehenvisninger

 1. [S149] Qvistgaard slægtswebsite, online ukendt url.

Peter Alexander Robbert

M
Senest redigeret=30 Apr 2008
     Peter Alexander Robbert er søn af John Alexander Robbert og Elisabeth Thygesen.
Far-Nat*John Alexander Robbert
Mor-Nat*Elisabeth Thygesen

Tom Alexander Robbert

M
Senest redigeret=30 Apr 2008
     Tom Alexander Robbert er søn af Helge Robbert og Jytte Bertel Hansen.
Far-Nat*Helge Robbert
Mor-Nat*Jytte Bertel Hansen f. 17 Apr 1923, d. 30 Jul 2001

Barn af Tom Alexander Robbert og Jannie Høeg

Børn af Tom Alexander Robbert og Carmen Arias

Nina Robbert

K
Senest redigeret=6 Dec 2007
     Nina Robbert er datter af Helge Robbert og Jytte Bertel Hansen.
Far-Nat*Helge Robbert
Mor-Nat*Jytte Bertel Hansen f. 17 Apr 1923, d. 30 Jul 2001